TredjepladsJapan Japan
Statistik
Antal kampe26
Antal mål1.554 (59,77 pr. kamp)

Asienmesterskabet i håndbold for kvinder 2008 var den 12. udgave af asienmesterskabet i håndbold for kvinder. Turneringen blev afholdt i Bangkok i Thailand, som var værtsland for første gang.

Mesterskabet blev vundet af Sydkorea, som dermed vandt den kontinentale mesterskabstitel for 10. gang. I finalen vandt koreanerne med 35–23 over Kina, som dermed tangerede holdets hidtil bedste resultat ved asienmesterskabet. Bronzemedaljerne blev vundet af Japan, som besejrede Thailand i bronzekampen med 39–16.

Turneringen fungerede også som den asiatiske del af kvalifikationen til VM i 2009, og holdene spillede om fire ledige pladser ved VM-slutrunden. De fire ledige VM-pladser gik til Sydkorea, Japan, Thailand og Kasakhstan. Kina var i forvejen kvalificeret til verdensmesterskabet som værtsland.

Resultater

Indledende runde

I den indledende runde var de 10 hold opdelt i to grupper med fem hold. Hver gruppe spillede en enkeltturnering alle-mod-alle, og de to bedst placerede hold i hver gruppe gik videre til semifinalerne. Nr. 3 i hver gruppe gik videre til placeringskampen om 5.-pladsen, firerne gik videre til placeringskampen om 7.-pladsen, mens de sidste to hold måtte nøjes med at spille om placeringerne 9-10.

Medaljekampe

Semifinalerne havde deltagelse af de fire hold, som sluttede blandt de to bedste i deres indledende gruppe.

Placeringskampe

Placeringskampene om 5.- til 10.-pladsen havde deltagelse af de seks hold, som sluttede som nr. 3, 4 eller 5 i deres indledende gruppe.