Statistik
Antal kampe14
Antal mål743 (53,07 pr. kamp)
Arrow l.svg August 2000

Asienmesterskabet i håndbold for kvinder 2002 var den 9. udgave af asienmesterskabet i håndbold for kvinder. Turneringen blev afholdt i Almaty i Kasakhstan, som var værtsland for første gang.

Mesterskabet havde deltagelse af syv hold og blev vundet af værtslandet Kasakhstan, som dermed vandt den kontinentale mesterskabstitel for første gang, og som vandt alle sine fem kampe i turneringen. Det var første gang, at mesterskabet ikke blev vundet af Sydkorea, som til gengæld kunne rejse hjem med sølvmedaljerne, mens bronzemedaljerne gik til Kina.

Turneringen fungerede også som den asiatiske del af kvalifikationen til VM i 2003, og holdene spillede om tre ledige pladser ved VM-slutrunden. De tre ledige VM-pladser gik derfor til de tre medaljevindende deltagende hold. Efterfølgende meldte Kasakhstan imidlertid afbud til VM, og holdets plads ved slutrunden blev derfor overtaget af holdet, der sluttede på fjerdepladsen, Japan.

Resultater

Indledende runde

I den indledende runde var de syv hold opdelt i to grupper med tre eller fire hold. Hver gruppe spillede en enkeltturnering alle-mod-alle, og de to bedst placerede hold i hver gruppe gik videre til semifinalerne.

Slutspil

Semifinalerne havde deltagelse af de fire hold, som sluttede blandt de to bedste i deres indledende gruppe.

Placeringskamp

Placeringskampen om 5.- og 6.-pladsen havde deltagelse af de to hold, som sluttede som nr. 3 i deres indledende gruppe.

arrow l

A raster version of this image is available. It should be used in place of this vector image when superior.

In general, it is better to use a good SVG version.

Flag of Kazakhstan (3-2).svg
Flag of Kazakhstan. Aspect ratio modified for projects that require an aspect ratio of 3:2.