Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus
Arkitektskolen Aarhus, Exners Plads 7
Generelle informationer
TypeStatslig administrativ enhed Rediger på Wikidata
StedAarhus, Danmark
Grundlagt1965
Indviet26. november 1965 (1965-11-26)
RektorKristine Leth Juul
Studerendeca. 750 (2017)
Ansatteca. 150 (2017)
Eksterne henvisninger
www.aarch.dk
CVR-nummer27120717 Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Arkitektskolen Aarhus ligger i Aarhus
Arkitektskolen Aarhus
Arkitektskolen Aarhus
Arkitektskolen Aarhus i Aarhus

56°9′10.62″N 10°11′29″Ø / 56.1529500°N 10.19139°Ø / 56.1529500; 10.19139

Arkitektskolen Aarhus er beliggende på Exners Plads i Aarhus.

Skolen er sammen med Kunstakademiets Arkitektskole i København ene om at uddanne arkitekter med den akademiske titel cand.arch[1]. Kun cand.arch'er som er medlem af Akademisk Arkitektforening kan bære titlen Arkitekt MAA.[2]

Uddannede fra universiteterne fx fra ‘Arkitektur og design’ på Aalborg Universitet bliver ingeniører med speciale i arkitektur.

Arkitektskolen Aarhus blev grundlagt i 1965 og har siden uddannet ca. 5.000 kandidater. Den har i dag ca. 150 ansatte og 750 studerende, heraf 175 internationale. Skolen hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Arkitektskolen Aarhus er som den eneste arkitektskole i Skandinavien RIBA-valideret.[3]

Arkitektskolen Aarhus er i juli 2021 flyttet til en nybygget skole på Exners Plads ved Godsbanen i det centrale Aarhus.[4]

Undervisningen

Undervisningen bygger på problemorienteret projektarbejde, som afspejler arkitektfagets praksis og det omgivende samfund. Uanset skala vægtes arkitektens traditionelle kernekompetencer: design og formgivning som proces, en kunstnerisk tilgang til opgaven og evnen til at arbejde rumligt og visuelt.

I mange studieopgaver arbejder de studerende i storskala-modeller. Skolen råder derfor over en række værkstedsfaciliteter Arkiveret 5. oktober 2016 hos Wayback Machine, herunder et robot lab. Disse udvides for tiden betydeligt med det formål at kunne tilbyde de samme faciliteter som førende arkitektskoler internationalt. Derudover har skolen et stort fagbibliotek.

Faglige platforme

Tre Research Labs Arkiveret 5. oktober 2016 hos Wayback Machine danner grundlag for både forskning og undervisning. Samtidig er skolen involveret i en række internationale samarbejder, som har udmøntet sig i bl.a. udvekslingsprogrammer og fælles forsknings- og undervisningsforløb. Blandt andet med kinesiske og australske vidensinstitutioner. Desuden har skolen et tæt samarbejde med de mange arkitektvirksomheder i Aarhus, og netop dette samarbejde er af Erhvervsministeriet blevet fremhævet som et efterfølgelsesværdigt eksempel på et frugtbart samspil mellem en vidensinstitution og erhvervsliv – benævnt Arkitekturklyngen[5].

Uddannelser og fokusområder

Ud over undervisning på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau udbyder Arkitektskolen Aarhus også efter-og videreuddannelse på forskellige niveauer, herunder masteruddannelser.

Fokusområder: Arkitektur, Design, Urbanisme, Bosætning, Transformation, Tektonik, Digital Design, Bæredygtighed

Referencer

Eksterne henvisninger


Medier brugt på denne side

Aarhus map.png
Forfatter/Opretter: OpenStreetMap contributors, Licens: CC BY-SA 3.0
Kort over Aarhus.

N 56.2643 S 56.0812 Ø 10.3484 V 10.0539

w:da:Creative Commons
kreditering deling på samme vilkår
Du må frit:
  • at dele – at kopiere, distribuere og overføre værket
  • at remixe – at tilpasse værket
Under følgende vilkår:
  • kreditering – Du skal give passende kreditering, angive et link til licensen, og oplyse om der er foretaget ændringer. Du må gøre det på enhver fornuftig måde, men ikke på en måde der antyder at licensgiveren godkender dig eller din anvendelse.
  • deling på samme vilkår – Hvis du bearbejder, ændrer eller bygger videre på dette værk, skal du distribuere dine bidrag under den samme eller en kompatibel licens som originalen.
Arkitektskolen Aarhus (ny bygning).jpg
Forfatter/Opretter: RhinoMind, Licens: CC BY-SA 4.0
Arkitektskolen Aarhus