Skadestue

En skadestue er en specialafdeling på et sygehus, der tager sig af akut opståede skader og sygdomme. I skadestuen findes læger fra flere specialer samt sygeplejersker og evt. specialuddannede social- og sundhedsassistenter. Skadestuerne hører i stigende grad til enheden akutmodtagelsen og bemandes i stigende grad med akutlæger.

I skadestuen modtages dels patienter, der selv henvender sig for div. skader og sygdomme, dels patienter der køres ind med ambulance. Skadestuen fungerer i samarbejde med vagtlægeordningen, forstået således at de varetager hver sin patientgruppe; akut opståede skader og sygdomme (f.eks. sygdomme der forværres kraftigt over få timer) behandles i skadestuen, evt. via 112, mens sygdomme, der ikke kræver akut indlæggelse behandles af egen (praktiserende) læge eller vagtlæge. De fleste skadestuer har åbent hele døgnet, omend enkelte skadestuer holder lukket om natten. I disse tilfælde kan vagtlægeordningen benyttes i stedet.

Skadestuden (akutmodtagelsen) i Hjørring

Skadestuer i Danmark

[1]

Kilder

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 2. maj 2022. Hentet 13. september 2022.

Se også


SygehuseSpire
Denne artikel om sygehuse og hospitaler er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Hospitaler

Medier brugt på denne side

Akutmodtagelse Hjørring 20230527 125548 (ubt).jpg
Forfatter/Opretter: Tomasz Sienicki [user: tsca, mail: tomasz.sienicki at gmail.com], Licens: CC BY 4.0
Skadestuen (akutmodtagelsen) i Hjørring
Flag of the Red Cross.svg
Flag of the Red Cross
HS Læge.jpg
Forfatter/Opretter: EPO, Licens: CC BY 2.5
Mercedes-Benz M-klasse lægeambulance, København. Fotograferet standby ved Copenhagen Historic Grand Prix. Enheden drives af Hovedstadens Sygehusfællesskab og bemandes med en læge, samt en specialuddannet ambulancemand ("lægeassistent") fra Københavns Brandvæsen.